درختان دنیوی : در قرآن کریم، آیات بسیاری وجود دارد که در آنها به درختانی که در طبیعت و محل زیست این جهانی آدمیان وجود دارند، اشاره شده و به نوع این درختان نیز تصریح گردیده که عبارتند از :
الف ـ درختان خرما : در قرآن کریم در 20 آیه به نام این درخت تصریح شده و این تعداد در مورد هیچکدام از درختان دیگر سابقه ندارد .
ب ـ درخت انگور : پس از درخت خرما، درختی که از آن در قرآن کریم بیشتر یاد شده نام این درخت با کلمات « عنب » و « اعناب » آمده است .
ج ـ درخت زیتون : درختی پربرکت، با محصولی بسیار ارزشمند است. کلمه زیتون که هم به درخت وهم به میوه آن اطلاق میگردد، مجموعاً 6 بار در قرآن کریم مورد اشاره قرار گرفته است
د ـ درخت انار : رمان که به معنی انار است و به درخت این میوه هم گفته میشود در قرآن کریم، در آیات 99 و 141 سوره مبارکه انعام برای انار دنیوی ویک بار هم در آیه 68 سوره الرحمن برای انار بهشتی آمده است .
هـ - درخت سدر : سدر، همان درخت کنار است که « درختی است تناور و خاردار میوه آن به شکل سنجد و بعد از رسیدن، سرخ یا زرد رنگ و شیرین میشود ... کلمه سدر، 4 بار در قرآن کریم و در آیات 16 سوره سباء، 28 سوره واقعه، 14 و 16 سوره نجم آمده است؛ البته تنها در مورد اول اشاره به درخت سدر دنیوی میباشد . در مورد دوم درخت سدر، بهشتی و در دو مورد آخر اشاره به درختی است که پیامبر اکرم (ص) در شب معراج آن را مشاهده فرمود.
و ـ معروشات : معروشات، جمع کلمه « معروشه » میباشد . و « شجره معروشه » آن درختی را گویند که شاخههایش به وسیله داربست بالا رفته و مانند درخت انگور یکی بر بالای دیگری قرار گرفته باشد .کلمه « معروشات » تنها دو بار و هر دو بار نیز در آیه 141 سوره انعام آمده است . نخست درباره درختان داربستی و بار دیگر درباره درختان غیرداربستی ( غیر معروشات ) استعمال شده ، و البته در آیه 68 سوره نحل نیز همین واژه در قالب، فعل مضارع « یعرشون » مورد اشاره قرار گرفته است.
ز_درخت انجیر:این درخت فقط یک بار در قرآن نام برده شده و که آن سوره (تین)به این نام معروف است .